Software tester, hoe combineer jij werk en plezier?

dinsdag 3 december 2019

Twee compleet verschillende dingen leveren samen vaak interessante resultaten op. Denk aan SUV’s en karamel-zeezout, maar ook aan werk en ontspanning. Bij Valori hebben we die laatste tot kunst verheven. Zo organiseren we regelmatig events waar we een informatief deel combineren met een informeel deel. En dat werkt goed! Ook in ons dagelijkse werk nemen Valorianen de ruimte om plezier te maken. Dat werkt lekker én levert de beste resultaten op.


Speeddaten en sfeer proeven

Deze week organiseert Valori een in-housedag waarbij het informatieve deel is verwerkt in een game. Deze game is behalve leuk vooral erg leerzaam. Vragen kunnen bovendien direct gesteld worden aan ervaringsdeskundigen (namelijk onze medewerkers). Na de game volgt de bekende speeddate, die altijd veel hilariteit en tumult oplevert. Dat deze combinatie van informatie en plezier werkt, blijkt wel uit de reacties die ik achteraf krijg. Zo hoor ik vaak dat deelnemers een goed beeld hebben gekregen van onze werkzaamheden én van de sfeer tussen medewerkers. Juist door die goede sfeer te proeven, weten deelnemers dat ze bij ons met plezier aan het werk kunnen. En daar is het ons natuurlijk om te doen!

Funfactor

Potentiële medewerkers een goed beeld geven van onze bedrijfscultuur is een belangrijk onderdeel van mijn werk, maar de funfactor is ook voor onszelf belangrijk. Zo ben ik onlangs naar een aantal events geweest om vakinhoudelijk bij te leren. Dat doen mijn collega (test)consultants natuurlijk ook om bij te blijven in hun vakgebied. Wat zijn de trends en verwachtingen binnen je werkveld? Zijn er skills die je kan verbeteren? Zelf vind ik het dan heel leuk als het educatieve deel wordt afgewisseld met een fun element. Zo kon je tijdens een van de events waar ik bij aanwezig was een foto in een fotoboot maken, erg grappig. Bij een ander event kon je weer meedoen aan een silent disco. Naast de inhoudelijke en interessante sprekers maakte deze afwisseling de events voor mij aantrekkelijker. Ook bleef de informatie me beter bij: win-win!

Schilderen à la Bob Ross

Ook in mijn dagelijkse werkzaamheden probeer ik de serieuze taken af te wisselen met ontspanning. Een grap op zijn tijd, even muziekdraaien of zelfs een potje kaarten geeft je soms net weer even die energie die je nodig hebt om een verslag te schrijven of de administratie te doen. Deze ontspanning plannen we ook wel eens concreet in. Laatst zijn we bijvoorbeeld met elkaar naar een workshop schilderen à la Bob Ross geweest en ik was verrast door hoe leuk ik dit vond. Vooraf hadden we op kantoor natuurlijk al veel lol en hebben we maskers gemaakt met het gezicht van Bob Ross erop. Het zo ontspannen om kunnen gaan met collega’s geeft mij een gevoel van verbinding.

Dit zijn een paar voorbeelden van de combinatie werk en plezier bij Valori. Nu ben ik erg benieuwd hoe jij dit aanpakt en hoe belangrijk jij plezier vindt in je dagelijkse werk. En wil je meer weten over het werken bij Valori? Vraag dan het e-book aan.

E-book werken bij Valori