Werkplezier: een belangrijk onderdeel van Valori werkcultuur

dinsdag 1 oktober 2019

Plezier in je werk is ontzettend belangrijk. Wat daaraan bijdraagt is het saamhorigheidsgevoel en lol hebben met collega’s. Daarom organiseert Valori regelmatig feestjes en uitjes met collega’s. We hebben een personeelsvereniging die daar een grote rol in speelt. Afgelopen weekend hadden zij weer een mooi event georganiseerd voor Valorianen en hun gezin. In dit blog lees je meer over onze belevenissen in Kalkar Wunderland.

Goed georganiseerd

Twee maanden geleden ontvingen we een uitnodiging voor het hele gezin om geheel verzorgd samen met Valori collega’s naar Wunderland Kalkar te gaan. De uitnodiging beloofde dat wij van 10:00 tot 18:00 uur het hele pretpark konden ontdekken en alles tot in de puntjes verzorgd zou zijn. Bij aankomst werden we verwelkomt door de Valori Personeelsvereniging Valorian Events. De weersvoorspellingen waren niet al te best, maar we troffen het. Een waterig zonnetje aan de hemel en gelukkig bleef het gedurende dag voornamelijk droog. Langzamerhand vulde het park zich met collega’s en zag ik veel blije gezichten om mij heen. Van jong tot oud, er was voor iedereen iets te beleven. Van theater, een museum en draaimolens tot achtbanen voor de thrill seekers. Zelf houd ik ontzettend van achtbanen. Het kan me wat dat betreft niet gek genoeg!

Er werd (gelukkig) ook getest

Wat dit uitje – naast de achtbanen – zo geslaagd maakt, is dat iedereen de mogelijkheid had om zijn eigen weg te gaan. Alles was goed geregeld en bovendien was het erg leuk om kennis te maken met de partners en kinderen van collega’s. Tussen 12:00 uur en 14:00 uur stond er een uitgebreid buffet klaar voor ons in het restaurant. Daarvoor was een aparte ruimte ingericht waar we konden bijkletsen en even uit te rusten van alle drukte in het pretpark. Het plezier spatte eraf en iedereen vermaakte zich goed. Wat ik altijd heel grappig vind om te ervaren, is dat het vak software testen altijd wel even naar voren komt. Zo werden er diverse grapjes gemaakt op het moment dat een attractie werd stilgezet omdat er iets niet werkte: “De eerste bug is alweer gevonden!” en “We gaan straks voor een hertest!”. Ik vond het wel een veilig idee dat de monteurs die “hertest” uitvoerden zonder passagiers in de attractie.

Het belang van werkplezier

Mijn gezin en ik hebben ons kostelijk vermaakt en ik ben er nog een beetje draaierig van. Onder het genot van een drankje aan het einde van deze dag besefte ik dat het erg belangrijk is om naast het werk ook leuke dingen met collega’s te ondernemen en hoe waardevol het is om daar ook partners en het gezin bij te betrekken. Het geeft meer verdieping en context. Ik zag al veel reacties op ons Slack kanaal en de mail voorbijkomen met enthousiaste verhalen en foto’s. Dit onderschrijft mijn gevoel van het belang om dit te doen. Ik kijk alweer uit naar het volgende event in december! Meer weten over het werken bij Valori en onze werkcultuur? Download dan nu het e-book werken bij Valori.

E-book werken bij Valori