Bij deze testorganisatie krijgt plezier op de werkvloer prioriteit!

dinsdag 6 februari 2018

Dat we van feestjes houden bij Valori, mag duidelijk zijn. Eerder schreef ik al over de house warming van het nieuwe kantoor, het personeelsuitje op Texel, het TestNet evenement, de Kerstproeverij en allerlei andere jubilea, uitjes en thema-avonden. Het laatste feestje hielden we alweer meer dan een maand geleden, dus vonden we het tijd voor een nieuwe activiteit. Bij ons als testorganisatie staan lol en plezier hoog op de agenda. We vinden dat je plezier in je werk moet hebben en lol moet kunnen trappen met collega’s. Maar wat gaan we doen? Dat was de eerste vraag binnen het scrumteam ‘Feesten en partijen’. Het moest vooral gezellig worden. Lekker veel lachen met elkaar, maar ook een competitie-element voor de spanning. Software testers houden tenslotte wel van een uitdaging. Zo was het idee om een pub quiz te organiseren, geboren.

Een groovy hersenkraker

Het thema van de avond werd “Groovy” en alle leden van het scrumteam namen een stukje van de organisatie op zich. Vooraf hebben we vooral veel lol gehad met het bepalen van de invulling van deze avond. Van pub food tot jaren ‘70 outfits die we als organisatie aan zouden trekken, alles kwam voorbij. Collega’s die hoorde over onze plannen, gaven enthousiaste reacties. De eerste aanmeldingen stroomde dan ook snel binnen. Valorianen houden wel van een spelletje en zeker als de hersens daarvoor gekraakt moeten worden.

Wat weet jij van muziek uit de ‘70’s of het vak software testen

Vanwege de diversiteit in leeftijd, functie, duur van de loopbaan bij Valori en andere kenmerken van de deelnemers, wilden we een grote variëteit aan vragen en onderwerpen aan bod laten komen. Van films en muziek uit de jaren ‘70 tot nu en vragen over Valori als testorganisatie, Valorianen zelf en software testen in het algemeen mochten uiteraard ook niet ontbreken. Collega Rob wierp zich op als presentator en ik zou hem daarbij assisteren. Ieder team was herkenbaar door een originele uitdossing, van glitterhoed tot gekleurde zonnebril. De quiz besloeg drie rondes en in de laatste ronde streden de teamleden uit het beste team om de hoofdprijs en de Valori Pub quiz Wisseltrofee.

Fanatieke software testers met glitterhoedjes

Eindelijk was het zover, de eerste editie van de Valori pub quiz zou aan het eind van de middag plaatsvinden. Ons kantoor veranderde langzaam in een heuse groovy pub met discolichten en biertap. De traditionele worst, kaas en nootjes stonden klaar op de statafels en al snel ontstond er veel hilariteit rondom de 70’s outfits. Zodra iedereen een drankje had, begonnen we met de uitleg van de quiz en deelden we de zes teams in.

Fanatiek en enthousiast begonnen we met een opwarmronde. Al snel ontaarde de rustige opwarming in een echte strijd. Dat bleek tijdens de quiz, maar ook bij het nakijken. De teams gingen nek aan nek en met twee punten verschil kwam het zilveren-glitterhoedjes-team als winnaar uit de bus. In de finale stonden de zilveren glitterhoedjes lijnrecht tegenover elkaar om te strijden voor de Wisselbeker en de hoofdprijs.

Simon bleek de beste pubquizzer en ging er vandoor met de beker en de hoofdprijs: een airfryer. De andere zilveren glitterhoedjes moesten het doen met een ongezondere variant van de airfryer, zij ontvingen een bon voor McDonalds. Daarna ging de volumeknop flink open en hebben we gedanst op de typische jaren 70 disco nummers.

Lachen is gezond en verbindt

Ik kijk terug op een gezellige avond waar ik heel veel gelachen heb met mijn collega’s. Mijn conclusie na deze avond is dat plezier met elkaar verbindt. Lachen is gezond en mijn motto is dan ook: geen dag zonder een lach. Nou dat is tot nu toe meer dan gelukt. Heb jij ook zin in een feestje met de gezellige, maar fanatieke collega’s van onze testorganisatie? Meld je gerust aan voor de volgende pub quiz! Laat daarvoor even een reactie achter.

Benieuwd wat anderen ervan vinden om bij Valori te werken? Lees ons e-book vol quotes en ervaringen van (oud) collega’s.