Het Valori Moment van… Joris Rem, testconsultant Chapter Utilities

dinsdag 9 juli 2019


“Gaaf dat ik die discussie als trainee op gang mocht brengen”

Moment: 23 april 2019

Waar: Hoofdkantoor energiemaatschappij, Amsterdam

Gebeurtenis: Presentatie tijdens Sprint-demo

Bijzonder omdat:

“Voor iemand die bedrijfskunde heeft gestudeerd, lijkt een carrière in de IT misschien geen voor de hand liggende keuze. Toch heb ik daarvoor gekozen, nadat een kennis me attendeerde op werken bij Valori. Er werd een inhousedag georganiseerd waar ik naartoe ben gegaan. Op deze boeiende dag kreeg ik een goed beeld van het werkveld van Valori en het Valori-traineeship. Dat bleek aardig bij me te passen. Ik houd van analytisch werken en feitelijk ben ik in mijn dagelijks leven ook al veel met IT bezig. Ondanks mijn alfa-studie blijk ik technischer te zijn dan ik dacht.

Nadat ik bij Valori was aangenomen, startte ik met het traineeship. Hier krijg je in korte tijd vakgerichte opleidingen, waarbij je uitgebreide informatie krijgt aangereikt en talloze haakjes waarmee je verder kunt. Binnen Valori is heel veel mogelijk, de trainees zijn bijvoorbeeld uitgewaaierd naar de diverse Chapters - gespecialiseerde teams - binnen het bedrijf. Zelf koos ik voor het Chapter Utilities. De energiemarkt is een interessante bedrijfstak, we zitten volop in een energietransitie en hier komen veel IT-vraagstukken en testautomation bij kijken. Daar zie ik wel een toekomst voor mezelf weggelegd.

Na het traineeship heb ik een paar maanden stage gelopen bij een energieleverancier in Amsterdam. Hier maakte ik deel uit van een Scrumteam dat zich richt op slimme manieren om de groei van de organisatie te supporten. Mijn opdracht was vooral het kritisch bekijken van de website. Om de customer journey te doorlopen maakte ik gebruik van mijn Selenium-kennis. Al snel zag ik dat testautomation hier de nodige voordelen zou kunnen bieden. Mijn bevindingen presenteerde ik tijdens een Sprint-demo. En wat bleek: ondanks de beperktere kennis van een startende IT’er kon ik toch een interessante discussie op gang brengen. Daarna heb ik veel interessante gesprekken gevoerd, waarbij ik merkte dat men echt wel het idee kreeg; “hier moeten we iets mee doen”. Het aandachtspunt is dus op de kaart gezet, dat vind ik gaaf.

Tijdens deze stage kreeg ik een goed beeld van mijn ambities. Ik was hier echt gericht op het gebruik van de user interface, maar nog interessanter is het begrijpen van de diepere lagen. Hoe dieper je gaat, des te robuuster worden je testen. Ik wil me dan ook specialiseren in het opzetten van frameworks zodat van daaruit tests kunnen worden opgezet. Op die stip aan de horizon richt ik me nu, ik ben druk bezig met het verdiepen in Java en C#. En ook dat is prettig bij Valori, want ik krijg daar alle ruimte voor.

Meer weten over werken bij Valori?

Misschien is ons traineeship ook wel wat voor jou! Heb je nog vragen over werken bij Valori? Bel dan met onze recruiter Frances Duivenvoorde (06) 10092746 of mail naar recruitment@valori.nl