Dit kun je verwachten van je eerste werkdag bij Valori

dinsdag 8 oktober 2019

Het is alweer oktober en bij een nieuwe maand horen vaak nieuwe collega’s. Op 1 oktober zijn er ook bij Valori weer nieuwe collega’s gestart. Wij vinden het belangrijk om hen goed te ontvangen en warm welkom te heten, zodat zij goed kunnen starten aan hun carrière bij ons. Dit proces wordt ook wel onboarden of inwerken genoemd. Hoe we dat doen, beschrijf ik in dit blog.

Vooraf geregeld: je leaseauto in ontvangst nemen

Voorafgaand aan de eerste werkdag krijgt iedere nieuwe collega een uitnodiging met noodzakelijke informatie die nodig is om de deze dag goed te kunnen starten. Wat ik een mooie service vind, is dat de collega’s die in een leaseauto gaan rijden die vooraf al thuis geleverd krijgen. Zo kun je op je eerste werkdag gemakkelijk naar kantoor toe komen. Dat bespaart een hoop gedoe met het OV en declaraties of iemand regelen die je af moet zetten.

Ontvangst met koffie en koek

Als iedereen aanwezig is, starten we de ontvangst met koffie en koek. Ook voor de inwendige mens wordt goed gezorgd, bij Valori. Zo stellen we de nieuwe collega’s op hun gemak en kunnen ze alvast kennismaken met elkaar.

Deel 1: organisatie en faciliteiten

Dan volgt het gezamenlijke officiële gedeelte. Hierin vertellen we eerst belangrijke informatie over werken bij Valori. Uiteraard volgt er een voorstelrondje en een korte introductie over de organisatiestructuur. Zoals bij wie je moet zijn met vragen over financiën, urenregistratie, lease, pensioen, ziekte en nog veel meer andere zaken. En omdat we in een verzamelgebouw gevestigd zijn, delen we de huisregels die hier gelden. Zo heb je rekening te houden met aanmeldprocedures voor parkeren, is het handig om te weten op welke tijden de kantine geopend is, wat te doen als het alarm afgaat en de sportfaciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Na een pauze verdiepen we ons in de begeleiding die er voor je is tijdens je carrière bij Valori.

Deel 2: Inhoudelijke onboarding

We lunchen met elkaar en daarna start voor iedereen het middagprogramma van de onboarding. Voor de trainees is dat een communicatietraining waarbij technieken als LSD en kernwaarden terugkomen. De ervaren consultants gaan met hun coach een programma samenstellen met daarin te volgen trainingen voor de aankomende periode. Eventueel wordt de opdracht en opdrachtgever besproken als die al in zicht is en worden de intakegesprekken voor die opdracht voorbereid.

In 30 dagen ingewerkt

We vinden het belangrijk dat nieuwe medewerkers goed integreren en dat doen we door hen op weg te helpen met noodzakelijke informatie, begeleiding en hulp. Het leren kennen van je nieuwe werk gaat verder dan het wijzen van de werkplek en de koffieautomaat. Bij Valori hebben wij hier inmiddels een heel draaiboek voor gemaakt. Want het is ontzettend belangrijk dat een nieuwe collega een prettige start maakt, zich thuis voelt en vervolgens soepel door kan met zijn échte werk. In het draaiboek staat wat er minimaal nodig is om een nieuwe collega in 30 dagen het chapter en bijbehorend werkveld te laten ontdekken. Iedere starter begint onder begeleiding van een coach en de Valori Academy met het uitwerken van zijn eigen Hero’s Journey. Dit is je persoonlijke reis binnen Valori om je te ontplooien tot de held die jij wilt zijn. Een gaaf traject met veel mogelijkheden en kansen waarover ik in een volgend blog meer ga schrijven.

Hoe ervaar jij die eerste werkdag?

Hoe heb jij je eerste werkdag bij een nieuwe werkgever ervaren? Ik kijk ernaar uit leuke tips en tops te ontvangen om ons onboardingsproces nog leuker en waardevoller te maken. Ik zou er nog wel een fun element in terug willen zien komen. Zo sluiten we de eerste opleidingsmaand van het traineeship altijd af met een borrel. Wellicht zijn er nog wel andere leuke mijlpalen om te vieren. Wil je meer weten over werken bij Valori? Vraag dan ons e-book aan vol ervaringsverhalen van oude en nieuwe collega’s.

E-book werken bij Valori